Artrose bij uw hond draaglijker maken

U kunt artrose bij een hond niet genezen, maar wel draaglijker maken.

Heeft uw hond – na een periode van rust – moeite om op te staan? Vertoont hij tekenen van stijfheid? Als de dierenarts artrose bij de hond heeft vastgesteld, betekent dat niet altijd dat u alleen nog maar op pijnbestrijding kunt terugvallen. Een verandering in levensstijl kan veel verschil maken.

Glucopro voor honden? →

Verminderde levenslust

Ook kreupel, mank of onregelmatig lopen zijn symptomen van artrose. In vrij extreme gevallen piept uw hond en houdt hij zijn poot omhoog. Vaak wil de hond ook niet meer spelen en zo gek is dat niet; het arme dier heeft immers pijn. Zeker als hij moet strekken en buigen. De pijn zorgt ervoor dat honden worden beperkt in hun bewegingsruimte. Hoewel de symptomen onmiskenbaar aanwezig zijn, moet er een röntgenfoto gemaakt worden om de diagnose vast te stellen.
 

Beweging

Helaas kan artrose bij een hond niet worden genezen. Wel kunt u de pijn wat verzachten. Allereerst is het zaak dat u de spieren van de hond versterkt. Dit kan worden bereikt door gezonde voeding te combineren met gedoseerde beweging. Uw hond is erbij gebaat om dagelijks meerdere, kleine wandelingen te maken. Eén grote wandeling is simpelweg te belastend. Ook zwemmen ervaart de hond als heel plezierig. Hij zal weinig tot geen pijn voelen. Hiermee samenhangend is het belangrijk dat uw hond geen overgewicht heeft. Overgewicht belast de gewrichten onnodig.


Bestel voedingssupplementen online

Bovenal is een hond met artrose gebaat bij uitgebalanceerde voeding. Dan moet u denken aan voedingssupplementen, zoals glucosamine en omega-3 visolie. Om met het eerste te beginnen; glucosamine is een lichaamseigen stof die terugkomt in gewrichten, gewrichtsvloeistof, kraakbeen en in pezen. Dit voedingssupplement vult de gewenste hoeveelheid aan. Omega-3 visolie is goed voor het hart- en vaatstelsel van uw hond.

Wilt u meer weten over de verzorging van dieren in het algemeen, en meer concreet informatie over onze producten? Lees dan verder onze ervaringen en referenties of neem vrijbljivend contact met ons op, via het contactformulier. De gewenste producten bestelt u hier bovendien snel én eenvoudig via de webshop.