Droge huid bij de hond behandelen

Droge huid bij de hond behandelen

Verzorg de droge huid van de hond

Honden kunnen, net als mensen, last krijgen van een droge huid. Vaak ontstaat een droge huid bij de hond door verkeerde voeding, maar het kan ook genetisch zijn, ontstaan na ziekte of ouderdom. Een droge huid kan jeuk veroorzaken, schilferen en een doffe vacht geven. En dat is niet fijn voor u en uw hond.

Bekijk Omega-3 Visolie →


Voedingssupplementen

Helaas kunt u niet, zoals bij uzelf, de huid van de hond hydrateren door middel van een crème. Het is belangrijk dat de hond gezonde voeding krijgt en voldoende beweging. Daarnaast kan het zinvol te zijn de voeding aan te vullen met een voedingssupplement. Deze supplementen hebben geen genezende werking, maar zijn een gezonde verantwoording aanvulling op de voeding van uw hond. PharmaHorse heeft in samenwerking met dierenartsen onder de naam PharmaDog een zeer hoogwaardige lijn producten ontwikkeld, waaronder: Omega-3 en Glucosamine.

Visolie

PharmaDog Omega-3 is rijk aan de vetzuren EPA en DHA, deze behoren tot de essentiële vetzuren. Dat houdt in dat het lichaam deze nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken. Gezonde voeding zorgt ervoor dat de hond deze Omega-3 vetzuren binnenkrijgt. Mocht een hond een aanvulling nodig hebben, dan kan deze worden aangeboden in de vorm van PharmaDog Omega-3. Deze kleine zachte capsules zijn makkelijk toe te dienen en indien nodig gemakkelijk door te prikken.

Huid

Huidproblemen bij honden komen steeds vaker voor. Jeuk, verergerde verharing, bultjes en schilfers behoren tot deze huidklachten. Een ziektebeeld kan de oorzaak zijn, maar ook verkeerde voeding, waardoor de spijsvertering en stofwisseling worden verstoord is een veelvoorkomende oorzaak. Geef uw hond gebalanceerde voeding en vul dit indien nodig aan met een voedingssupplement, welke is afgestemd op de behoefte van uw hond.

Geschikt voor oude honden

Omega-3 van PharmaDog is zowel geschikt voor jongen als oude honden. Het is echter niet geschikt voor pups! Wij hebben veel positieve ervaringen gehoord over oudere honden en het gebruik PharmaDog Omega-3 . Dit product bevat bevat zuivere visolie, vitamine E en geen onnodige hulp- en/of smaakstoffen. Naast de Omega-3 capsules zijn er hier in de webshop ook nog andere voedingssupplementen voor uw hond te vinden. Heeft u vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.