Terug naar de lijst met ervaringen

 Ze eet het probleemloos op, door een beetje brok of muesli.

Graag wil ik mijn ervaringen delen met andere mensen, in de hoop dat ook zij baad vinden bij de producten van PharmaHorse.

Sinds 2009 ben ik de trotse bezitter van 2 Appaloosa Minipaardjes. Het zijn halfzusjes, beiden in 2009 geboren en kwamen eind oktober 2009 bij mij op stal. Al na enkele weken werd ik geconfronteerd met patella-fixatie (knie op slot), bij Sterre, maar amper 2 weken later, stond ook Souza met 1 achterbeen op slot. Dit was het begin van diverse dierenartsconsulten en onderhandelingen met de fokker. Patella-fixatie komt vrij veel voor bij jonge paarden (vooral Friezen) en kleine pony's, zoals mini paardjes en Shetlanders en kan erfelijk zijn. Gelukkig namen de klachten bij Sterre al snel af, doordat ze beiden dagelijks extra beweging kregen en door de hoefsmid, binnendoor bekapt werden. Helaas namen bij Souza de klachten toe en brak er een tijd aan van experimenteren met behandelingen van de dierenarts (diverse inspuitingen) en hoefsmid (binnendoor bekappen), trainingen en diverse supplementen. Ondanks de vele goede zorgen, behandelingen en supplementen, bleef Souza dagelijks last houden van haar linker achterbeen. Het was triest om te zien, dat zo'n jong paardje niet kan genieten van haar jeugd, ze kon niet rennen en spelen met haar zusje Sterre.

Ik bleef zoeken op internet naar hèt ultieme wondermiddel, om Souza van haar lastige en ook wel pijnlijke kwaal af te helpen. In dezelfde periode, dat mijn dierenarts een medische ingreep adviseerde, kwam ik op de website van PharmaHorse. Ik heb daar eerst mijn verhaal gedaan en ik kreeg een zeer uitgebreid, duidelijk en geloofwaardig antwoord. Aangezien een operatie/medische ingreep ook geen garantie geeft op slagen en dit het laatste redmiddel zou worden, heb ik besloten om Souza voordat ik haar zou laten opereren, eerst nog de producten van PharmaHorse te geven: Glucosamine en MSM.
Half maart 2012 ben ik begonnen met deze twee producten. In het begin merkte ik geen verbetering, maar mijn hoefsmid voelde wel degelijk een verbetering in het kniegewricht, zonder dat hij wist welke medicatie of producten ik haar gaf, dus de verbetering was al wel voelbaar, maar nog niet zichtbaar.
In de zomer van 2012 ben ik toch begonnen met het trainen, om ze in te spannen als tweespan voor de wagen. Ze werden dagelijks getraind en de extra beweging, in combinatie met de Glucosamine en de MSM heeft er toe geleid, dat Souza na enkele maanden nog nauwelijks last had van de patella-fixatie.
Inmiddels is het 2013 en lopen Sterre en Souza enkele malen per week als tweespan voor de wagen. Souza heeft nog maar sporadisch last van haar vastzittende achterbeen en daarnaast is ze druk bezig met een inhaalslag van haar jeugd. Ze is uitermate actief, speelt, rent soepel en energiek door de wei en staat te trappelen van ongeduld, om maar zo snel mogelijk op pad te kunnen met de wagen.
Natuurlijk zijn de producten van PharmaHorse geen echte wondermiddeltjes: wat kapot is, kan een supplement niet heel maken, maar de Glucosamine en MSM van PharmaHorse hebben er zeer zeker aan bijgedragen, dat Souza nu vrijwel volledig genezen is van haar handicap. Ik blijf Souza voorlopig nog Glucosamine en MSM van PharmaHorse geven. Ze eet het probleemloos op, door een beetje brok of muesli. Daarnaast zorg ik er voor dat mijn minipaardjes niet de dik worden (overbelasting), ook niet te mager (verslapping) en dat ze veel beweging krijgen.
Door PharmaHorse heeft Souza een mooie nieuwe toekomst gekregen en ik raad iedereen aan, die een paard of pony heeft met gewrichtsproblemen, zeker de producten van PharmaHorse te gebruiken.

Vriendelijke groet
Anneke Riethoff

Terug naar de lijst met ervaringen