Terug naar de lijst met ervaringen

Wat prijs/kwaliteit betreft acht ik PharmaHorse verreweg het beste product.

Wie ben ik

Mijn naam is Nanda van Velzen en ik ben inmiddels alweer jaren fulltime werkzaam als dierenfysiotherapeute en chiropractor.  Mijn dagelijkse leven bestaat uit het behandelen van paarden, docent zijn aan de Opleiding Dierfysiotherapie en daarnaast geef ik veel lessen. Dit zijn dressuurlessen met een fysiotherapeutische twist. Wat is jouw invloed op je paard en welke spieren van je paard zijn belangrijk om te trainen? Trainen op een eerlijke manier, met de puntjes op de i. Wanneer noodzakelijk behandel ik de ruiter of amazone ook, dat wil zeggen: wanneer hij/zij bijvoorbeeld rug/bekkenklachten heeft behandel ik deze en maak ik hem/haar duidelijk hoe dit verbeterd kan worden wat ten goede komt van het paardrijden.
 Ik ben van jongs af aan al gek op paarden en ik heb ook altijd pony's en paarden gehad.
In mijn jeugd heb ik met mijn pony vooral gesprongen, maar momenteel rij ik metmijn merrie Semilyo Sissi Z2 dressuur. Daarnaast heb ik nog twee jonge paarden die ik in de toekomst  uit wil brengen in de dressuursport.

Wat ik in mijn werk belangrijk vind

Een goed bewegend paard staat voorop, maar een paard moet ook vrolijk zijn en lekker in zijn vel zitten. En daar hoort mijns inziens van alles bij: het zadel moet goed passend zijn en de ruiter/amazone moet het paard zo min mogelijk in de weg zitten.

Mijn werk bestaat dan ook veel uit het samenwerken met andere disciplines. Dierenarts, hoefsmid, zadelmaker, tandarts, instructeur. Dit staat bij mij hoog in het vaandel, iedere eigenaar wil het beste voor zijn of haar paard en dat kan alleen wanneer je een goed team om je heen hebt. Of je nu een paard/pony hebt waarmee je buitenritten rijdt of een paard/pony hebt die je hoog in de sport uitbrengt: je wilt mensen om je heen die jou voor de volle 100% helpen. 
Verder vind ik het belangrijk dat mijn behandeling zowel op korte termijn als op lange termijn effectief is. Om dit te bereiken is een intake noodzakelijk, zodat ik  het “hele plaatje compleet” kan krijgen. Bij een intake bekijk ik onder meer het rijden van de ruiter/amazone, of het zadel goed ligt en of het kaakgewricht en de tanden geen blokkade geven.

Waarom PharmaHorse

We vragen steeds meer van onze paarden en wanneer jouw paard wel eens last heeft van stijfheid in de gewrichten kan het raadzaam zijn om glucosamine te geven. Dit is een lichaamseigen stof, die een belangrijke rol speelt bij de gezondheid van het bindweefsel, het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof. Glucosamine helpt om de gewrichten en het kraakbeen te smeren, maar stimuleert ook de substantie die nodig is voor de vorming van gewrichtsweefsel, glycosaminoglycans geheten, een structureel kerncomponent voor kraakbeen dat de gewrichten verbindt. Wat prijs/kwaliteit betreft acht ik PharmaHorse verreweg het beste product op de markt.

Mail: info@nanda-dierfysiotherapie.nl

Terug naar de lijst met ervaringen