Fenegriek paard

Fenegriek voor paarden, of ook wel genoemd Foenegriek.

Fenegriek was al in de 16de eeuw erkend door de egyptenaren als medicinaal kruid. De gedroogde zaden werden ook gebruikt in de oude Indische-, Grieks- en Arabische medische praktijk.

Fenegriek wordt ook geteeld voor culinaire toepassingen. De bladeren smaken een beetje als lavas en de zaadjes hebben een bittere smaak en worden dan ook vaak in kruidenmengsels gebruikt zoals het bekende ’five spice’ mengsel dat de Chinees zo veel gebruikt in zijn keuken, en ze zijn een vast ingrediënt in de Georgische kruidenmix. Ook de Indiase keuken gebruiken het in combinatie met yoghurt en het is dan ook vaak een bestanddeel in de curry mengsels.

Fenegriek is rijk aan vitamine A,B,C,en E, kalk, fosfor, ijzer en koper, waardoor het prestaties kan verbeteren. Fenegriek bevat saponine en coumarinen, waardoor het kan helpen bij aderproblemen. Verder heeft het ontstekingswerende eigenschappen en bevordert het de galproductie. Het wordt veel als supplement aan paarden gegeven omdat het weerstand verhogend werkt, de spijsvertering verbetert en een positieve werking heeft op de melkproductie van zogende dieren. Fenegriek blijkt ook een positieve werking te hebben op oa de slijmvliezen,de darmen en is libidoverhogend. Tevens stimuleerd het de nieren. Fenegriek is ook een veel gebruikt kruid bij de diabetes, omdat het de bloedsuikerspiegel verbetert.

PharmaHorse verkoopt Fenegriek onder de naam Foenegriek, bestel hier Foenegriek voor uw paard.