Supplementen voor de spieropbouw van uw paard

Supplementen voor de spieropbouw van uw paard

Bij het sterk en gezond houden van de spieren van uw paard speelt voeding, naast een juiste balans tussen beweging en rust, een belangrijke rol. Of het nu gaat om een zware training of een ontspannen buitenrit, de spieren van uw paard hebben altijd de kans nodig om te herstellen en te versterken. Om de spierfunctie en opbouw optimaal te ondersteunen kan een voedingssupplement nuttig zijn.

Spierherstel is de eerste stap naar spieropbouw
Eiwitten vormen de basis voor spierherstel en uiteindelijk spieropbouw. Voor de opbouw van spieren zijn aminozuren nodig, zij vormen de bouwstenen voor onder andere spiercellen. Eiwitten worden in het lichaam omgezet tot aminozuren.
Voor een sneller herstel van spieren kunnen aanvullend eiwitten worden gegeven.

Creatine is een lichaamseigen eiwit die de spieropbouw ondersteunt bij explosieve krachtinspanning. Creatine bindt met fosfor tot fosforcreatine. Deze verbinding is zeer energierijk en bevoorraad de spieren tijdens inspanning. Door het geven van PharmaHorse Creatine aan uw paard, wordt het effect van de training ondersteund.

Ook PharmaHorse Spirulina bevat van nature veel eiwit. Spirulina kan gegeven worden voor onderhoud of als kuur. Daarnaast hebben wij Pharmahorse BCAA in ons assortiment. BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids: aminozuren met vertakte ketens. Dit houdt in dat de aminozuren zijtakken hebben, die ervoor zorgen dat enzymen deze aminozuren makkelijker kunnen gebruiken dan andere aminozuren. BCAA bevat de volgende essentiële aminozuren: leucine, valine en isolecuine.

Ontspanning is de sleutel tot succes
Magnesium is een belangrijk mineraal voor zowel het zenuwstelsel als voor de spierfunctie. Magnesium zorgt voor de signaaloverdracht naar de spieren en helpt bij het ontspannen van de spieren. Daarnaast zorgt het voor een betere opname van calcium. Calcium is nodig voor het behoud van sterke botten.

Wij hebben zowel PharmaHorse Magnesium Citraat als PharmaHorse Magnesium Bisglycinaat aan. Het verschil tussen deze twee is het moment van opname. Magnesium bisglycinaat is gebonden aan glycine, een aminozuur. Doordat het lichaam het magnesium bisglycinaat ziet als aminozuur wordt het pas in de dunne darm opgenomen. Magnesiumcitraat wordt eerder in het maagdarmkanaal opgenomen. Voor paarden die problemen hebben met het opnemen van voedingsstoffen of paarden die een ernstig magnesium tekort hebben is het mogelijk dat magnesiumcitraat niet voldoende is, in dit geval adviseren wij magnesium bisglycinaat. 

Ook Vitamine E speelt een rol bij het ontspannen van de spieren. Wanneer paarden een tekort aan Vitamine E hebben kan dit zorgen voor problemen met het ontspannen van de spieren en het herstellen van de spieren. Vitamine E zorgt voor de afvoer van afvalstoffen, waaronder melkzuur, een spierafvalstof.

Om Vitamine E op te kunnen nemen is selenium nodig. Voor paarden die geen behoefte hebben aan selenium is PharmaHorse Vitamine E een passend supplement. Een teveel aan selenium is namelijk giftig. Als een paard wel behoefte heeft aan selenium, is PharmaHorse Vitamine Excellent het juiste supplement. Hierbij is de dosering van selenium gebaseerd op een veilige marge.

Tevens is Vitamine E een antioxidant. De functie van antioxidanten is het beschermen van weefsels en DNA in cellen tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Deze schade wordt oxidatieve stress genoemd. Antioxidanten maken vrije radicalen onschadelijk en voorkomen zo schade aan onder andere spiercellen en weefsels.