De vacht van uw hond is een afspiegeling van zijn gezondheid

De vacht van uw hond is een afspiegeling van zijn gezondheid

Is de vacht van uw hond dof? Of heeft het dier last van haaruitval? Een doffe vacht bij een hond kan te maken hebben met een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Verder kunnen huidproblemen veroorzaakt door parasieten een rol spelen. Het is raadzaam dat u de exacte oorzaak van de doffe vacht bij de hond achterhaalt.

Een gezonde huid en vacht voor uw hond? →

Proteïne als voedingsbestanddeel

Aan de basis van een gezonde hondenvacht staat het voedingsbestanddeel proteïne. Heeft uw hond een dunne vacht? Breken de haren snel af? Dan moet u zich afvragen of het dier voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Omega-3 visolie draagt bij essentiële Omega-3 vetzuren. Dit is een gezonde aanvulling welke goed is voor het hart- en vaatstelsel. Meer in het algemeen voelt een hond zich fitter. Onze samenwerkende dierenartsen zetten PharmaDog Omega-3 als ondersteuning voor een gezonde vacht.

Verder doet u er goed aan om de vacht van uw hond regelmatig te inspecteren. Gebruik hierbij ook uw neus! Hoewel vlooien, teken en andere parasieten zich bij voorkeur in een vieze vacht nestelen, komen zij ook voor op een hond met een gezonde vacht. Een sterke, muffe geur – ook op een vacht die gezond oogt – kan duiden op een droge huid, vlooien of een bacteriële infectie. U doet er verstandig aan om uw hond regelmatig te behandelen met een antivlooien- en anti-tekenmiddel. Zo voorkomt u een ongezonde, doffe vacht bij de hond. Wat te doen bij twijfel? Raadpleeg altijd direct uw dierenarts.

Regelmatige verzorging

Tenslotte is uw hond gebaat bij een goede dagelijkse verzorging. Naast de dagelijkse voeding – en met enige regelmaat het toedienen van een antivlooien- en anti-tekenmiddel – moet u hierbij vooral denken aan goede lichaamsbeweging. Verder voorkomt u een doffe vacht bij uw hond door het dier regelmatig te borstelen. Dit verdient zeker aanbeveling bij honden met lang haar. Ook is het verstandig om uw hond een aantal keer per jaar – maximaal drie keer – te wassen met hondenshampoo.

Wilt u meer weten over de verzorging van dieren in het algemeen – en meer concreet het voorkomen van een doffe vacht bij de hond – lees dan verder op deze site. Via de uiterst gebruikersvriendelijke webshop bestelt u heel eenvoudig de gewenste producten. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.