Een kreupel paard, wat nu?

Een kreupel paard, wat nu?

Het is, naast koliek, misschien wel de grootste vrees van iedere paardenbezitter: een kreupel paard. De meeste paardenliefhebbers zijn gelukkig erg alert op de eerste tekenen van kreupelgang. Het kan meerdere oorzaken hebben als een paard kreupel loopgedrag vertoont. Het is belangrijk eerst de juiste diagnose te stellen en vervolgens een goede effectieve behandelmethode kiezen. Een dierenarts kan helpen bij het kiezen van de juiste aanpak.

Glucosamine voor uw paard →

Wat is de oorzaak? 

Hoe is een kreupel paard te herkennen? In principe wil de aanduiding 'kreupel' zeggen dat een dier niet vloeiend loopt en dat de regelmatige, normale beweging van de vier benen verstoord is. Dit is een vrij algemene betekenis: het paard hinkt of loopt mank. Er kunnen verscheidene oorzaken aan ten grondslag liggen, zowel tijdelijke als chronische aandoeningen. Kreupelgang is meestal een directe aanleiding om een dierenarts te vragen naar de klachten te kijken. Het kan zijn dat het probleem gecompliceerder is, dan gedacht. Win daarom altijd tijdelijk deskundig advies in.

Glucosamine, wat is dat?

Glucosamine is een lichaamseigenstof welke in verhoogde concentraties terug te vinden is in het kraakbeen.Glucosamine is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Wij houden het graag simpel. Onze glucosamine sulfaat 2KCL, is 100% puur, zonder vulmiddelen en/of smaakstoffen. Zo weet je zeker dat je een goed en betrouwbaar product hebt.

Samenwerking met dierenartsen

Uiteraard is het van groot belang om bij de constatering van een kreupel paard eerst het advies in te winnen van een deskundige. Veel paardenbezitters hebben zelf behoorlijk veel ervaring met het vaststellen van gewrichtsklachten, maar bij twijfel moet altijd een arts geraadpleegd worden. Er zijn veel dierenartsen die naar volle tevredenheid werken met onze producten. De dierenarts kan dan ook zeker advies geven welk supplement (of welke combinatie van producten) het meest geschikt is in een bepaalde situatie. Let op: een supplement is geen geneesmiddel en is geen vervanging voor een gevarieerde evenwichtige voeding èn goede beweging.