Waarom is onze informatie zo beknopt?

Wanneer u door onze website scrolt en de producten bekijkt, valt het misschien op dat we onze teksten over de producten beperken tot een korte uitleg over de werkzaamheid van diverse vitamine en mineralen. Als fabrikant van supplementen & kruiden valt er genoeg kennis te delen, tegelijkertijd houden we ons aan strenge wetgeving.

De claimsverordening

Bij PharmaHorse houden we ons aan de claimsverordening bij het delen van informatie over onze producten. Hiermee houden we ons aan de Europese wetgeving en delen we alleen gezondheidsclaims die wetenschappelijk zijn onderbouwd in een begrijpelijke tekst voor de consument.

Dat betekent dat alle informatie op onze website, de product etiketten en in folders verwijzen naar de wetenschappelijk aangetoonde effecten die zijn goedgekeurd door de EFSA (European Food Safety Authority). Kortom: we zijn 100% transparant over de bewezen werking van ingrediënten in onze producten, zonder hierbij beweringen te verkondingen die niet onderzocht zijn.

Hoe werkt dat?

Wanneer we naar een product als Biotine (Vitamine B) kijken, mogen we communiceren over de bijdrage aan een goede energievoorziening, een bijdrage aan de aanmaak van afweercellen en een ondersteunende functie van het immuunsysteem. Alle andere voordelen die mens en dier kunnen ervaren, mogen hierbij niet worden vermeld tenzij deze wetenschappelijk zijn aangetoond.

Is alles wetenschappelijk onderzocht?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de EFSA en andere controlerende instanties zijn vooral gericht op wetenschappelijk bewijs. Hierbij kan een kanttekening worden gemaakt dat dit vaak niet toepasbaar is voor natuurproducten zoals kruiden. Wat het af en toe lastig maakt om de toepasbaarheid van producten aan te geven.

Kortom, onze site staat misschien niet volgeschreven met teksten, maar het staat wel vol met wetenschappelijke inzichten, aangetoonde werkzaamheden en kennis.


Advies op maat

Heeft u twijfels of behoefte aan advies passend bij uw situatie? Ons team van specialisten adviseren u graag over onze producten. Klik hier voor persoonlijk advies op maat.